SINCERIUS

SINCERIUS is de enige financiële due diligence boutique van Nederland en staat voor onafhankelijk, pragmatisch en zoals de naam al zegt, oprecht advies. SINCERIUS is gespecialiseerd in het verstrekken van financieel transactieadvies voor acquisities, desinvesteringen, management buy-outs of buy-ins en bankfinancieringen. Per jaar zijn we betrokken bij 40 tot 50 transacties. Tot onze opdrachtgevers behoren onder andere Mentha Capital, NIBC Mezzanine & Equity Partners, Rabo Private Equity, ING Corporate Investments, ABN AMRO Participaties en diverse andere private equity en strategische partijen.

We zijn een ambitieuze boutique die snel groeit. Ons advies kenmerkt zich door compacte teams, korte lijnen en daardoor hoge partnerbetrokkenheid. We vinden het belangrijk dat onze klanten werken met professionals die volledig op de hoogte zijn van de details van de transactie. Onze 3 nominaties voor de M&A Awards (2013, 2014 en 2016) bevestigen dat de M&A markt deze aanpak waardeert.

Wij treden op voor zowel kopende als verkopende partijen. Onze specialismen zijn:

  • Financiële due diligence: een analyse van de belangrijkste ‘value drivers’, financiële risico’s en kansen van de over te nemen onderneming voor de potentiële koper.
  • Vendor assistance: een inventarisatie van potentiële kansen en risico’s voor de start van het verkoopproces van een onderneming.
  • Vendor due diligence: een rapportage van een te verkopen onderneming of bedrijfsonderdeel in opdracht van de verkoper, maar uitgevoerd voor de koper.
  • Interne due diligence: een analyse vergelijkbaar als bij een financiële due diligence, maar bedoeld voor intern gebruik.
  • Herfinanciering due diligence: een financiële due diligence die specifiek de benodigde informatie in kaart brengt voor geldverstrekkers (bank of andere kapitaal verstrekkers).

Wie zoeken wij?

Gedreven en leergierige collega’s wiens ambities passen bij de onze. Due diligence onderzoeken zijn korte, intensieve trajecten waarin je onder tijdsdruk een topprestatie levert. Als Business Analyst M&A Transaction Services weet je om te gaan met deze stressvolle periodes en haal je het beste uit jezelf naar boven. Ook maak je je complexe financiële vraagstukken snel eigen, ben je analytisch sterk en heb je oog voor detail. Tot slot kan je ingewikkelde materie helder communiceren.

Daarnaast heb je:

  • Een (bijna) afgeronde WO-opleiding zoals bedrijfskunde, economie, econometrie of een bèta-studie;
  • Ben je startend of heb je tot 3 jaar ervaring in de financile wereld;
  • Affiniteit met Excel, met name met modelleren;
  • Handig met PowerPoint;
  • Een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Ontwikkeling en groei

Tegen deze achtergrond vinden wij het belangrijk dat jouw leercurve zich steil en snel ontwikkelt. Ontwikkelen en groeien doe je bij ons door elke dag intensief samen te werken met onze partners Joost, Thomas, Michiel en Evert. Stuk voor stuk ervaren professionals met ieder meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van M&A. Geen betere manier om de fijne kneepjes van het vak te leren.

Als werknemer van SINCERIUS houd je je kennis op peil door trainingen te volgen via de NVP (Nederlandse Vereniging voor Participatiemaatschappijen), de M&A community of een opleiding te volgen die past bij jouw carrièrepad.

Kijk ook eens op www.sincerius.nl voor een overzicht van de deals waar we aan mee hebben gewerkt!

Tevens vind je op www.sincerius.nl/vacatures een overzicht van de mogelijkheden bij SINCERIUS.

Spreekt SINCERIUS je aan en wil je bijdragen aan onze ambities? Mail je CV met motivatie naar mulder@sincerius.nl ter attentie van Rutger Mulder, Consultant M&A.