Centraal Bureau voor de Statistiek

"Voor wat er feitelijk gebeurt"

Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), met circa 2000 medewerkers verdeeld over vestigingen in Den Haag en Heerlen, publiceert dagelijks nieuwe cijfers en informatie over actuele ontwikkelingen in de economie en samenleving. CBS maakt inzichtelijk wat er feitelijk in Nederland gebeurt. De organisatie biedt samenhangende informatie over bijvoorbeeld arbeidsmarkt, economische groei en leefomstandigheden, waarmee onderliggende maatschappelijke fenomenen zichtbaar en begrijpelijk worden. Daarmee speelt CBS al meer dan honderd jaar een belangrijke rol voor beleid en in maatschappelijke discussies.

Cijfers voor iedereen

De uitkomsten van de CBS statistieken zijn voor iedereen beschikbaar en worden onder meer gepubliceerd op www.cbs.nl

Onderdeel van Europa

CBS maakt deel uit van een internationaal, vooral Europees, statistisch netwerk. Binnen de Europese Unie levert CBS de officiële gegevens over Nederland.

Werken bij CBS                       

CBS is een organisatie waarin samenwerken met velen in het onderzoeksveld (Planbureaus  Ministeries, Universiteiten) centraal staat. Onze kring van medewerkers is buitengewoon gemêleerd: veel nationaliteiten, een zeer diverse achtergrond als het gaat om studierichtingen en loopbaanstappen. Werken bij CBS is een aangename mix van werken bij de Overheid, ruimte voor een vrij en academisch denkklimaat maar ook van de dynamiek van de maatschappij die je op de voet volgt.

Stage bij CBS

Wij bieden niet alleen stage-opdrachten aan, maar staan ook open voor stage-verzoeken.
Wanneer je ons een open stage-verzoek mailt onderzoeken wij de mogelijkheden voor een interessante en passende stage-opdracht.
Behalve reguliere stages biedt CBS ook mogelijkheden voor afstudeeropdrachten en (promotie)onderzoeken. Een overzicht van de aangeboden stage-vacatures vind je in de stage-vacaturebank. Staat er op dit moment geen passende stage-opdracht voor je bij? Neem voor meer informatie en vragen contact op met onze stagecoördinator (045) 570 7215. Een e-mail sturen kan ook naar stageverzoek@cbs.nl.

Kijk voor meer informatie op www.cbs.nl en/of www.werkenbijhetcbs.nl
Volg ons op twitter : #statistiekcbs
Download de gratis webapp CBS Corporate nieuws (corporate.cbs.nl)