Consultant Financial Risk Management

  • Finance
  • Others

Jouw functie als Consultant Financial Risk Management

Binnen het Deloitte Financial Risk Management (FRM) adviseer je vooraanstaande banken, verzekeraars, asset managers en pensioenfondsen over hun veelal complexe uitdagingen op het gebied van risico management. Daarbij combineer je je vakinhoudelijke kennis met een praktische implementatie.

Door de crisis, toegenomen wet- en regelgeving (onder andere Basel III, AIFMD en Solvency II) en veranderende financiële markten hebben financiële instellingen behoefte aan gedegen advies en ondersteuning. FRM biedt deze ondersteuning aan de hand van een viertal kerncompetenties:

Risk Strategy & Governance richt zich op het implementeren en verbeteren van integraal risicomanagement. Hierbij staat de realisatie van de business doelstellingen centraal. Centrale thema’s hierbij zijn onder andere risk appetite, risk governance, risk culture, risk assessments, integraal risk reporting en datamanagement.

Risk Capital richt zich op balansmanagement en rendement optimalisatie gegeven de toegenomen schaarste aan kapitaal en liquiditeit. Denk hier aan portfoliomanagement, capital assessments, liquidity, funding, stress testing en balance sheet optimalisatie.

Risk Modelling ontwikkelt en valideert risico modellen, maakt actuariële berekeningen en houdt zich bezig met ALM. Ook waarderen zij aandelen, opties en derivaten. Denk verder aan Economic Capital modelling, Credit risk modelling maar ook aan actuarial modelling.

Risk System adviseert op het vlak van ontsluiting van risk data, transformatie van data naar informatie en ontwikkelen van risico rapportages. Zij beoordelen en adviseren over complexe risk system architecturen en implementaties.

Als consultant maak je deel uit van de talentpool van FRM en werk je mee op verschillende opdrachten voor en bij de klant op onder andere bovengenoemde onderdelen. Naast meedraaien op projecten voor een brede groep nationale en internationale financiële instellingen, bereid je offertes voor en kan je meewerken aan analyses voor onderzoek en artikelen. Er is volop ruimte voor eigen initiatief, de klant verwacht dat je actief meedenkt! En heb je zelf een idee over een dienst die we zouden moeten aanbieden, richt dan je eigen pitchteam op en verdedig je case voor het management. Je zou niet de eerste zijn die een eigen idee voor onze klanten mag pitchen. Lees hier de ervaringen van Alexander enNiek.

Jouw profiel als Consultant Financial Risk Management

Als jij wordt uitgedaagd door de bovenstaande functieomschrijving en voldoet aan onderstaand profiel, maken we graag kennis met jou!

  • Je hebt 0 tot 2 jaar werkervaring;
  • Een (bijna) afgeronde universitaire studie: Economie, Finance, Bedrijfskunde, Econometrie, Wiskundeof een bèta studie met financiële affiniteit;
  • Sterke affiniteit met kapitaalmarkten, financiële instrumenten en risk management;
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Een gedreven en flexibele teamspeler;
  • Goede communicatieve eigenschappen;
  • Ambitieus, zelfstandig, doortastend en goed in het presteren onder tijdsdruk;
  • Analytisch en resultaat gericht, met oog voor kwaliteit.

Deloitte

Binnen Financial Risk Management heerst een informele sfeer. Hierdoor zijn de lijnen kort en wordt ook jij betrokken in de discussie. Het is een jong team waarin iedereen zijn eigen carrière maakt. Stel veel vragen, denk mee met de business en buiten de gebruikelijke kaders. Durf verantwoordelijkheid te nemen, laat zien wat je in je hebt. Een snelle doorgroei is voor toptalent vanzelfsprekend. Natuurlijk helpen we je waar we kunnen, met een uitgebalanceerd learningprogramma, een competentiemodel op maat en continue feedback. Tevens is het mogelijk om extern opleidingen te volgen. Zo kan je er voor kiezen om een opleiding tot actuaris te volgen.