Vacature Associate - Assurance Zuid

 • Dutch
 • Accounting
 • Interships & Traineeships

Je accountancy-carrière een praktische én inhoudelijke kickstart geven? Als Associate Assurance bij PwC doe je twee jaar lang ervaring op met de meest uiteenlopende klanten: van jonge start-ups tot gerenommeerde multinationals. Je bijt je zelfstandig vast in hun vraagstukken, mét back-up van je persoonlijke coach en enthousiaste collega’s. Tegelijkertijd volg je een (post-)masteropleiding om je vaktechnische kennis te verdiepen. Aan het eind van het traineeship ben je op en top accountant. Klinkt goed? Solliciteer dan nu voor een plek in The Associate Academy van PwC. We maken graag kennis met je.

Wie ben je?

Je bent net klaar met je hbo- of wo-opleiding in de richting accountancy, of zit in de laatste fase van je studie. Je wilt graag aan de slag, maar dan wel op een plek waar je de ruimte krijgt om vakinhoudelijk en persoonlijk te groeien. Daarom zie je een tweejarig traineeship bij PwC wel zitten. De startdatum in september 2017 is geen probleem voor je. Als je jezelf zou omschrijven, dan noem je in elk geval deze eigenschappen:

 • Precies
 • Sociaal
 • Inlevend
 • Enthousiast
 • Bevlogen
 • Initiatiefrijk

Hoe ziet je werk eruit?

Als Associate Assurance bij PwC zet je twee jaar lang je vakinhoudelijke én persoonlijke ontwikkeling centraal. Dat doe je in een groep van vijftien andere Associates, met wie je je hele PwC-loopbaan contact houdt. Tijdens het traineeship leer je alle aspecten van het accountancy-vak kennen, en doe je ervaring op in alle marktsectoren waarin PwC actief is. Je werklocatie is afhankelijk van de opdrachten die je doet, want je werkt activity based. Elke dag aanschuiven aan hetzelfde bureau is er dus niet bij. Toch kun je altijd rekenen op een creatieve, informele en inspirerende omgeving, met enthousiaste collega’s die je graag inhoudelijk uitdagen. Naast je functie als Associate, volg je één dag per week colleges voor een (post-)masteropleiding die door PwC wordt betaald. Zo word je opgeleid tot register accountant en sta je voor de deskundigheid en kwaliteit waar wij bij PwC veel waarde aan hechten.

Werkinhoudelijk kun je dit van het traineeship verwachten:

Je werkt met verschillende multidisciplinaire teams en klanten

 • Je toetst de interne beheersing en systemen van klanten door gesprekken te voeren met controllers en managers
 • Je werkt actief mee aan de jaarrekeningcontrole door bedrijfsprocessen zoals het inkoopproces en het verkoopproces te beoordelen. En door de jaarrekeningposten zoals debiteuren, crediteuren, materiele vaste activa en overige bedrijfskosten te beoordelen.
 • Binnen je team discussieer je mee over de beste aanpak

Wat bieden we je?

Jouw carrière is precies dat: van jou. Wij bieden je kansen, maar jij bepaalt. Zo creëer je voor jezelf uitdagend werk dat ertoe doet. Je krijgt hierbij intensieve begeleiding en toegang tot een wereldwijd netwerk van klanten en PwC-collega’s. Je kennis, ideeën en vragen kun je dus altijd kwijt bij de beste professionals. We waarderen je om wie je bent én om wat je doet. In een inspirerende, inclusieve en respectvolle werkomgeving.

Natuurlijk kun je ook rekenen op uitgebreide arbeidsvoorwaarden, die zijn opgesteld met aandacht voor jouw groei en flexibel werken en leven.

 • Een persoonlijke coach begeleidt je intensief, maar geeft je ook de ruimte om je doelen te bereiken
 • Je volgt een master- of postmaster-opleiding die door PwC wordt betaald
 • Je krijgt 30 vakantiedagen
 • En een auto, laptop en iPhone

Wie zijn we?

Bij PwC Nederland werken ruim 4.700 professionals nauw met elkaar samen vanuit 12 vestigingen. We bieden je volop kansen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk, waarmee je het maximale uit jezelf en je carrière haalt. Ontdek, ga relaties aan, ontwikkel jezelf en maak impact. Dan garanderen wij je een afwisselende baan in een prettige en collegiale sfeer. We zijn ons daarbij bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en handelen daar ook naar. Dit doen we met oog voor persoonlijke verschillen en de ontwikkeling van jouw specifieke talenten.

De vacature Associate Assurance valt binnen het werkveld Audit & Assurance, waarin we klanten helpen met de controle en samenstelling van de jaarrekening, fraudepreventie en het beoordelen van interne controlesystemen.

Solliciteer nu!

Ben je enthousiast over The Associate Academy en heb je de ambitie om Registeraccountant te worden? Solliciteer direct via de website. Heb je nog vragen, bel of mail mij dan. Je krijgt binnen twee weken een reactie op je sollicitatie.

Graziella Roos

+31 (0)88 - 792 51 86
graziella.roos@nl.pwc.com