Afstudeerstage FRM - Risk Strategy & Governance

 • Finance
 • Interships & Traineeships

Financial Risk Management
Binnen het Deloitte Financial Risk Management (FRM) adviseer je vooraanstaande banken, verzekeraars, asset managers en pensioenfondsen over hun veelal complexe uitdagingen op het gebied van risico management. Daarbij combineer je je vakinhoudelijke kennis met een praktische implementatie.

Door de crisis, toegenomen wet- en regelgeving (onder andere Basel III, AIFMD en Solvency II) en veranderende financiële markten hebben financiële instellingen behoefte aan gedegen advies en ondersteuning. FRM biedt deze ondersteuning aan de hand van een viertal kerncompetenties:

Risk Strategy & Governance richt zich op het implementeren en verbeteren van integraal risicomanagement. Hierbij staat de realisatie van de business doelstellingen centraal. Centrale thema’s hierbij zijn onder andere risk appetite, risk governance, risk culture, risk assessments, integraal risk reporting en datamanagement.

Risk Capital richt zich op balansmanagement en rendement optimalisatie gegeven de toegenomen schaarste aan kapitaal en liquiditeit. Denk hier aan portfoliomanagement, capital assessments, liquidity, funding, stress testing en balance sheet optimalisatie.

Risk Modelling ontwikkelt en valideert risico modellen, maakt actuariële berekeningen en houdt zich bezig met ALM. Ook waarderen zij aandelen, opties en derivaten. Denk verder aan Economic Capital modelling, Credit risk modelling maar ook aan actuarial modelling.

Risk System adviseert op het vlak van ontsluiting van risk data, transformatie van data naar informatie en ontwikkelen van risico rapportages. Zij beoordelen en adviseren over complexe risk system architecturen en implementaties.

Als stagiaire maak je deel uit van de talentpool van FRM en werk je naast je scriptie mee op verschillende opdrachten voor en bij de klant op onder andere bovengenoemde onderdelen. Naast meedraaien op projecten voor een brede groep nationale en internationale financiële instellingen, bereid je offertes voor en kan je meewerken aan analyses voor onderzoek en artikelen. Er is volop ruimte voor eigen initiatief, de klant verwacht dat je actief meedenkt! En heb je zelf een idee over een dienst die we zouden moeten aanbieden, richt dan je eigen pitchteam op en verdedig je case voor het management. Je zou niet de eerste zijn die een eigen idee voor onze klanten mag pitchen. Lees hier meer over de ervaringen van een afstudeerstagiaire.

Afstudeeronderwerpen binnen Risk Strategy & Governance

Binnen Risk Strategy & Governance is er ruimte voor een positie als afstudeer stagiair. We hebben reeds nagedacht over een aantal onderwerpen die momenteel spelen binnen deze competentie. Natuurlijk is er ook ruimte om in overleg tot een eigen invulling te komen. 

Meetbaarheid van de risicocultuur binnen financiële instellingen
De recente financiële crisis heeft laten zien dat risicomodellen alleen een financiële instelling niet kunnen behoeden voor de gevolgen van de financiële crisis. Het wordt steeds vaker onderkend dat de risicocultuur binnen een organisatie voor een groot gedeelte de effectiviteit van risicobeheersing binnen organisaties beïnvloedt. Een sterke risicocultuur heeft een positieve uitwerking op de effectiviteit van het grotere risicomanagement raamwerk binnen een organisatie.

Deloitte onderkent dat het meetbaar maken van de risicocultuur binnen financiële instellingen een belangrijke stap is in het managen van risico’s binnen een organisatie. Maar wat zijn nu precies die factoren die een risicocultuur sterk maken? Kunnen deze factoren meetbaar gemaakt worden? Welke maatstaven zijn daarvoor bruikbaar?

Deze stage opdracht moet inzicht bieden in de volgende vraagstukken:

 • Welke factoren zijn van invloed op een risicocultuur?
 • Op welke wijze kunnen deze factoren meetbaar worden gemaakt?
 • Hoe kunnen deze factoren in een organisatorische context gemeten worden?
 • Welke methoden zijn er beschikbaar om deze factoren te meten?

Jouw profiel als afstudeerstagiaire Risk Strategy & Governance
Als jij wordt uitgedaagd door bovenstaande afstudeeronderwerpen of een interessant eigen idee hebt en voldoet aan onderstaand profiel, maken we graag kennis met jou!

 • Een bijna afgeronde universitaire studie: (Bedrijfs)Economie; Finance; Strategie en Organisatie; Bedrijfskunde; Bestuur- organisatie & management; of vergelijkbaar. 
 • Sterke affiniteit met risico inschatting, financiële producten, organisatie strategie;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Een gedreven en flexibele teamspeler;
 • Goede communicatieve eigenschappen;
 • Ambitieus, zelfstandig kunnen werken, doortastend, proactief en goed in het presteren onder tijdsdruk;
 • Analytisch en resultaat gericht, met oog voor kwaliteit.

Deloitte

Binnen Financial Risk Management heerst een informele sfeer. Hierdoor zijn de lijnen kort en wordt ook jij betrokken in de discussie. Het is een jong team waarin iedereen zijn eigen carrière maakt. Stel veel vragen, denk mee met de business en buiten de gebruikelijke kaders. Durf verantwoordelijkheid te nemen, laat zien wat je in je hebt. Een snelle doorgroei is voor toptalent vanzelfsprekend. Natuurlijk helpen we je waar we kunnen, met een uitgebalanceerd learningprogramma, een competentiemodel op maat en continue feedback.

Word jij uitgedaagd door deze functie?
Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een kennismaking. Klik op onderstaande button en vul je gegevens in.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand die perfect in het geschetste profiel past? Stuur deze vacature dan door.

Voor vragen over deze vacature kun je bellen met Florentine Neervoort op telefoonnummer +31683330054.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.